January 4, 2015

Čarovné noci

Je už pokročilá nočná hodina a väčšina normálnych ľudí už dávno odfukuje v posteliach presne tak, ako aj môj Juri vedľa mňa. Nedá mi však spať tá krásna atmosféra, ktorú som pozorovala cez obývačkové okno a dvere na terasu. Teraz už síce ležím v posteli, ale radšej by som sa schúlila pod deku na gauč v obývačke a pozorovala to čarovno, čo je vonku. Neviem ako je v ostatných častiach Slovenska, ale tu na dlhodielskom kopci v Bratislave nie je tma, ale tak akoby ružovo a do toho padá sneh. So snehovými vločkami síce zároveň padá aj mrznúci dážď, ale to mi aktuálne náladu nekazí. Jednoducho je tu krásne. Kiežby tak bolo stále (a dážď by sa stratil, ostali by len sneh a mráz). Kiežby som zabalená v deke nemusela na nič myslieť. Na školu. Na prácu. Na účty. Veď snáď viete ako to myslím. Mrzí ma, že vám tú krásu neviem zachytiť objektívom. Sľubujem, že to doriešim a prídem na spôsob ako to čarovno možem zachytiť aj pre vás, ktorí nemáte vo zvyku strašiť dlho do noci. V rámci regenerácie sa na spánok poberiem asi už aj ja. Tak dobrú noc priatelia. Lula 

4 comments:

  1. To ti závidím, moja teta býva na kopci Dlhých dieloch a tiež je od nej super výhľad. My zas máme celoročne v noci žlté svetlo, ktoré preniká aj cez žalúzie, lebo je vedľa nákupné centrum, ktoré svieti každú noc, akoby sa nechumelilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pfu, nákupné centrum nezávidím, i keď nám tiež cez žalúzie preniká svetlo z lámp (áno, aj na desiate poschodie!) :D našťastie v spálni máme ultra tmavofialové závesy, cez ktoré neprejde nič, takže aj cez deň tam máme tmu :-)

      Delete
  2. Replies
    1. bola :-) a teraz, keď sa učím do rána a trochu čarovna by mi pozdvihlo náladu, tak je vonku tma ako v rohu :D

      Delete